Planera en flerdagarsvandring med hunden i sommar

Så här i sommartid kan det vara svårt att komma på en semester du kan göra med din fyrbenta bästa vän. Men lösningen kan vara att gå på en flerdagarsvandring med hunden, bara ni två eller med hela familjen eller vänner. Ni kan även ta med flera hundar men se bara till att hundarna känner varandra innan så att ni vet att de funkar med varandra så att det inte blir några problem.

Packa inför vandringen

När du ska bestämma vad du vill ta med på din vandring måste du tänka på både dig själv och din hund samtidigt som du har i åtanke att vad du än tar med måste du bära själv. Därför ska du börja med att hitta en lagom stor ryggsäck som får plats med allt du vill ha och behöver samtidigt som den sitter bekvämt på ryggen. Sedan måste du packa ner bekväma och slitstarka fritidskläder som klarar av alla väder den svenska sommaren kan erbjuda. Beroende på vilken sorts boendesituation du valt måste du eventuellt packa ner ett tält också, samt ett stormkök eller något annat sätt att göra mat på. Packa även med mat och vatten till din hund. Ta med en matskål och en vattenskål som din hund kan äta och dricka ur under vandringen tillsammans med tallrik och bestick till dig själv. Glöm inte en stark powerbank, koppel, myggspray, telefon, filt, sovsäck, kamera, första hjälpen-kit, mediciner, tandborste och tandkräm.

Planera vandringen

Det är viktigt att du planerar din vandring i förväg, även om det inte behöver vara ett exakt tidsschema så är det bra att ha någon slags planering. Välj först ut vilken av Sveriges vackra vandringsleder ni vill vandra och lägg upp lagom etapper för varje dag. Anpassa etapperna efter din och din hunds fysiska förmåga och se till att den är mest anpassad efter den i sällskapet som kanske orkar minst så att ni alla kan njuta av vandringen. Nästa steg är att välja vilken boendesituation ni vill ha, antingen kan ni ta med tält och tälta längs vägen eller så bokar ni boende i förväg. Glöm då inte att kolla vilka som tillåter hund så att du vet var ni kan bo. Att vandra med hund kräver en del planering, speciellt om ni vill boka boenden då de snabbt kan bli fullbokade. Se därför till att boka i förväg. Sedan kan ni såklart även blanda och variera er mellan hotell/vandrarhem och tält så att ni får prova på båda delarna. Då vet ni vad ni föredrar inför nästa vandring i Sveriges vackra natur.