Skaffa en hundkoja för din hund

Varför inte skaffa en fin hundkoja för din bästa vän? Hundar älskar att ha ett eget krypin där de kan vila eller få skugga under varma sommardagar. För dig som spenderar mycket tid i trädgården kommer en hundkoja att underlätta både för hunden (och dig) att vara utomhus tillsammans under många timmar. Förutom att hundkojan ger hunden skydd mot väder och vind tycker hundar som sagt om att ha en egen plats där de kan vila.

Hundkoja inomhus

Det går faktiskt lika bra att ha en hundkoja inomhus. Hundkojan kommer att ge din hund en egen plats att vila på, vilket till viss del kan minska hundhår på soffan när du inte är hemma. Det enda du bör tänka på är att kojan har rätt storlek och att den inreds med en fin och

praktisk hundbädd. Det är viktigt att du från första början lär din hund att hundkojan med hundbädd är hundens egen plats i hemmet, samtidigt som du tränar rätt beteende samt sätter gränser.

Hundbädd

Hundbädden fyller en viktig funktion för din hund och ditt hem. Den utgör hundens egen bädd där den kan vila och återhämta sig. Normalt sover en fullvuxen hund runt 12-18 timmar under ett dygn medan en valp eller unghund sover ännu längre. Många av dagens hundbäddar är väldigt fina och attraktiva men det är lika viktigt att de är bekväma och tål påfrestningar. För en valp som växer är det rekommenderat att satsa på en billigare hundbädd eftersom den kommer att behöva en ny och större hundbädd ganska snart.

Hos Tinybuddy.se kan du välja bland ett av marknadens största utbud av hundbäddar i varierande material, design, olika storlekar och priser. Du kommer garanterat att hitta en praktisk och bekväm hundbädd för din hund som passar perfekt. Du kan välja mellan hundbäddar för små eller stora hundar, tvättbara eller inte tvättbara, runda eller fyrkantiga, billiga eller lite dyrare bäddar. När du handlar hos Tinybuddy.se får du givetvis snabb leverans samt 30 dagars öppet köp.

Isolerad hundkoja

När du funderar på att skaffa en hundkoja för trädgården kan du antingen bygga den själv eller köpa en färdig koja. Däremot behöver en hundkoja som ska placeras utomhus uppfylla vissa regler för att bli godkänd. En hundkoja som placeras utomhus ska vara isolerad samt ha god ventilation. Detta är viktigt att veta oavsett om du bygger den själv eller köper en färdig hundkoja. Ett tips är att du kan skaffa isoleringsmaterial (säljs i välsorterade hundaffärer) som kan monteras i kojan under vintern samt tas ut under sommaren. En hundkoja bör kunna klara alla väder, värme, kyla, regn och snö. Var noga med att välja material och färg som inte är giftiga eller skadliga för din hund. Även om en hundkoja inte behöver målas (annat än för att väderskydda träet) är det roligt för både dig och grannen om den har en snygg färg. Hundar struntar nog i vilken färg hundkojan har utan är mer intresserade i hur bekväm hundbädden är.