Att välja rätt hundförsäkring

Du som funderar på att skaffa hund, eller har ägt hund tidigare, känner antagligen till att det är viktigt att du tecknar en hundförsäkring. Det finns ett antal tips på vad du bör tänka på när du ska välja hundförsäkring, som självrisk, maximalt ersättningsbelopp samt omfattningar/begränsningar. Men du bör även välja försäkring efter vilken hundras du har och hur aktiv din hund är. Vissa raser har större risk för sjukdomar, vilket innebär att du bör välja en försäkring som hjälper dig ifall just den sjukdomen skulle dyka upp.

Gör en jämförelse

När du börjar leta efter hundförsäkring kommer du antagligen stöta på olika hemsidor, som lassie.co, där du kan teckna försäkringar. Men det finns även en chans att du hamnar på jämförelsesidor. Ta en stund och skriv in lite information och läs igenom informationen om de försäkringar som dyker upp. Det finns en stor chans att du hittar en bra försäkring när du gör jämförelser.

Det du bör tänka på vid jämförelser är hur stort skydd du behöver, samt hur mycket du har råd att betala för det skyddet.

Läs om hundrasen

Ifall du har bestämt dig för att köpa en populär hundras kan det kännas lättare att hitta information om den. Men oavsett vilken ras du väljer rekommenderas det att du gör lite research om just den rasen. Vissa raser har nämligen större chans för vissa sjukdomar och åkommor. Det är därför viktigt att du känner till detta när du ska välja hundförsäkring. Ifall rasen du väljer har större chans för en viss sjukdom är det bättre ifall du har en försäkring som skyddar dig när den behöver vård för detta. Annars kan du råka ut för rätt stora veterinärräkningar.

Vad kostar hundförsäkring?

En hundförsäkrings kostnad kan variera en hel del beroende på vilket försäkringsbolag du väljer, var du bor, vilken hundras du äger och så vidare. Raser med hög risk för sjukdomar och olyckor leder ofta till en dyrare försäkring. Det sägs dock att priset brukar ligga på mellan 120 till 500 kronor i månaden. På grund av detta är det viktigt att du väljer en försäkring som du har råd med, men samtidigt är det lika viktigt att den ger det skydd du och din hund behöver.