Hundar som lämpar sig för barnfamiljer

När man talar om barnvänliga hundar så menar man oftast hundraser som har ett stort hjärta och som har ordentligt med tålamod. Vissa raser är lite extra känsliga mot skrik och spring, vilket inte alltid går hand i hand med just barn. Vi har skapat en lista på några av de raser som år efter år hamnar på listan över de mest barnvänliga alternativen. Det är viktigt att du lär dina barn att visa hunden respekt, oavsett vilken ras den tillhör. En hund är fortfarande en levande varelse och ska bli behandlad därefter.

Nummer 1: Newfoundland

Den här rasen är mycket stor och kräver därför mycket utrymme, men den är också fruktansvärt snäll och som den gosigaste nallebjörn du kan tänka dig. Här har du en riktigt bra kompis till dina barn som mer än gärna kommer vilja (och orka) dra runt barnen på pulkor, i lådor eller spela boll. Eftersom de har lång, tjock och varm päls är de dessutom utmärkta att värma sig på när man kommer in från kylan.

Nummer 2: Labrador retriever

I Sverige är det utan tvekan labben som är den mest populära hundrasen och det finns en god anledning till detta. Hundrasen är väldigt kärleksfull av naturen, godtrogen och väldigt, väldigt snäll. De är dessutom mycket lojala mot sina familjemedlemmar och går mycket bra ihop med barn, även riktigt små krabater. Om du vill ha en kompis som kommer att trötta ut dina barn till max så är labradoren ett grymt bra alternativ.

Nummer 3: Engelsk bulldog

Låt inte utseendet lura dig när det kommer till den engelska bulldogen. De här hundarna kan enkelt se både sura och hårda ut, men sanningen är att de är riktigt snälla och världens knähundar. Bulldogen går mycket bra ihop tillsammans med barn och tack vare deras vaktinstinkt så är de också beskyddande. Eftersom de inte är så stora i storleken är de lättare att hantera än många andra hundraser. Dags att åka rulltrappa? Bara att lyfta upp!

Nummer 4: Boxer

Boxerhundar liknar bulldogs på många sätt, åtminstone om man tittar på ansiktsdragen, men till skillnad från bulldogen är boxern mycket större, snabbare och har dessutom längre ben. Den här hundrasen är väldigt social av sig och vill mer än gärna ha sällskap än att få vara ifred. På kvällarna myser de mer än gärna upp sig i soffan tillsammans med familjen, samtidigt som de älskar att vara ute och leka, simma och gå på äventyr. Här är det dock viktigt att komma ihåg att de behöver mycket aktivitet. En boxer som inte fått tillräckligt med motion blir lätt studsig och energisk, så se till att du verkligen har tiden som krävs innan du bestämmer dig för att köpa en sådan filur.