Ha koll på hundens papper

Visst kan det kännas lockande att bara få ta med sig sin nya hund så fort som möjligt, men det är en hel del papper som måste vara klara innan hunden får följa med dig hem. Dessa papper är otroligt viktiga för att du ska vara säker på att du har använt dig av en professionell hunduppfödare som ser till att allt är i sin ordning.

Det finns tre stycken olika papper som du måste se till att du får med dig när du köper din hund och åker från kenneln och hem till er bostad där ni ska leva, leka och ha kul tillsammans. Det första är ett registreringsbevis som visar att hunden är registrerad och har en stamtavla hos SKK. Förutom registreringsbeviset behöver du även se till att ett köpeavtal finns med som båda parter har undertecknat samt ett valpbesiktningsintyg. Här är det otroligt viktigt att titta på vilket datum som intyget utfärdades. Du ska aldrig acceptera ett besiktningsintyg som är äldre än 7 dagar gammalt.

Sist, men inte minst, så måste din hund vara ID-märkt! ID-märkningen är en koppling till ett ägarregister. Här går det dock bra att själv se till att ID-märka sin hund efter köp, men det bästa är om det redan är gjort.