De tre populäraste hundraserna i Sverige

Nyhetstidningen Expressen gick för inte allt för länge sedan ut med en lista över de hundraser som är mest populära i Sverige. När man tittar på populära hundraser så utgår man alltså inte enbart efter tycke, utan man tittar främst på hur många hundar av en viss ras som är registrerade i landet. Under åren har listan förändrats väldigt mycket. Förr var det vanligare med större hundraser, men allt fler satsar nu på mindre alternativ. Orsaken till detta kan vara för att en mindre hundras lättare passar in i den vardag som många nu lever.

Det är inte direkt till vår förvåning att det är just labradoren som återigen toppar listan. Den här rasen har haft en stadig förstaplats under loppet av hela 9 år. Det finns dock mycket goda anledningar till detta. Rasen är väldigt snäll, lugn och balanserad och fungerar ihop med nästan alla djur och människor. Efter labradoren så är det den tyska schäferhunden som tar plats nummer två och som nummer tre hittar vi den klassiska golden retrievern.

Vilket namn är populärast?

Nu när du vet vilka hundraser som är populärast kan det naturligtvis även vara kul att veta vilka hundnamn vi använder oss mest av. När det kommer till tikar så är det två namn som sticker ut lite extra mycket och det är namnen Bella och Molly. Molly är ett namn som sedan år 2006 varit ett av de mest använda i samband med att hundägare döper och registrerar sina hundar. Vad som gäller för hanhundar vet vi ännu inte, men det skulle inte förvåna oss om det var något i stil med Rex.