Aktiva hundraser

Är du själv väldigt aktiv som person? Då är du säkerligen på jakt efter en hundras som är minst lika full av energi och som mer än gärna kommer hänga med dig på alla dina äventyr. När man tänker på aktiva hundraser är det vanligt att associera dem med stora hundar, men det finns ett flertal mindre raser som också kan ha mycket spring i benen. Här nedan kan du hitta en lista på några hundraser som anses mer aktiva och energifulla än andra.

Greyhound – Har du sett en kapplöpningstävling på tv så har du också sett hur en greyhound ser ut. Den här hundrasen är mycket aktiv, orkar vara med länge och är dessutom väldigt intelligent. De är lätta att uppfostra, men kan vara lite egensinniga och barnsliga i beteendet, även som vuxna.

Dvärgpinscher – en pigg och livlig kamrat som gärna är med där det händer. Rasen är glad, har ett stort hjärta och kräver lika mycket vila som aktivitet för att må bra.

Irländsk varghund – Den irländska varghunden är förvisso en väldigt stor hundras, kanske till och med en av världens största. Trots det är de inte speciellt krävande av sig, utan är sansade, lugna och smidigare än man kan tro. Det är hundens stora storlek som gör att den orkar med väldigt mycket.