Träning

1942 - 75 år - 2017

Varbergs Brukshundklubb, Breareds Mosse Box 1048 , 432 13 Varberg, tfn 073-077 37 26, info@varbergsbrukshundklubb.se

Träning på klubben

Hundens grundläggande träning är en förutsättning för att ni ska ha en mysig och trevlig gemenskap, oavsett om du vill ha en kamrat på långa sköna skogspromenader, en trogen vän i vardagen eller tänker syssla med någon form av hundsport.

 

Klubben är öppen för träning alla dagar i veckan förutom då det arrageras tävling. Kursverksamhet har företräde på planerna så ta gärna en kik i kalendern om ni inte vill åka i onödan!

 

På TISDAGAR, sommarsäsong, är det mer organiserad träning på klubben mellan 18:00-20:00.

På tisdagar är det öppen träning mellan 18.00-20.00. Mellan 18.00-18.30 är det tillåtet att träna skott. De olika sporterna brukar sedan samlas på olika platser på planen och träna.

Är du extra nyfiken på något? Passa på att komma på våra prova-på kvällar!

Mer information om hötens tisdagsträningar hittar du här

Varmt välkomna att delta i träningen!

 

Agility

 

Tisdagsträning:

Pågår april - oktober.

 

Tisdagar mellan 18:30-20:00 är det öppen träning på klubben, kom och träna tillsammans, se och lär av varandra och ha kul tillsammans med din hund!

 

Bruks/IPO/IPO-R

Tisdagsträning:

Alla som vill träna samlas vid 18.00 och går igenom vad man vill träna på under kvällen.

Det är ingen organiserad skotträning denna termin men det finns möjlighet att skjuta mellan 18.00-18.30.

 

 

IPO/skyddsträning

 

VBK har en fast IPO bana med internationella mått. IPO/Skyddsträning är enbart för bruksraser!

 

Kontakt person om det är några frågor:

Peter Simlund

0766456326

Pirr_vbg@hotmail.com

Lydnad

 

Välkommen att gå med i klubbens Lydnadsgrupp på Facebook!

 

Tisdagsträningen

Varje tisdag kl 18.30 är det öppen träning. Alla som vill köra lydnad samlas nere på plan vid borden vid den stora stenen. Alla turas om att hjälpa varandra.

Den 22:a maj och 19:e juni har vi tränings tävling light. Vi delar in oss i grupper utifrån hur många som kommer (3-5 ekipage/grupp). Varje person har 20 min till sitt förfogande där övriga i gruppen ställer upp med kommendering, publik eller vad man nu önskar. Vi avslutar med gemensamma gruppmoment. Ingen föranmälan och ingen kostnad utan alla tar ansvar.

 

 

Rallylydnad

Träningsgrupper

Grupp: 100p, tränar på torsdagar - Fullsatt

Sammankallande: Carina Håkansson c-hakansson@hotmail.com

 

Vid intresse att gå med i/bilda en träningsgrupp maila Mariella (houndrox@outlook.com). Eller kom upp vid en tisdagsträning och prata med oss.

 

Tisdagsträningen

På tisdagsträningarna, april - oktober, är alla rallynyfikna ekipage välkomna! Oavsett om Du tävlat långt upp i klasserna eller kanske först nu (vid just dessa rader) läser om det för första gången och skulle vilja se vad rally handlar om, så är Du välkommen!

 

Vi samlas 18.30 vid tävlingsboden (den röda stugan nedanför klubbstugan). Därifrån hjälps vi åt att bära ner materialet till planen längst bort, på andra sidan den lilla bäcken. Vi bygger gemensamt en eller två banor i olika klasser, vill man hellre träna kortare skyltsektioner går det lika bra att sätta ihop det.

 

Det är inget måste att komma 18.30, hela träningskvällen är drop-in, så man får komma och gå när man vill. Tanken är att vi alla hjälps åt och kan tipsa, stötta och glädjas med varandra från den nivån man befinner sig.

 

Nyfiken? Välkommen att titta, fika, fråga och /eller prova på rallylydnad på tisdagsträningarna!

 

Copyright © All Rights Reserved to Varbergs Brukshundklubb

 

Saknar du något här? Kontakta webmaster@varbergsbrukshundklubb.se